Dragi prieteni feroviari și nu numai, astăzi răsfoim puțin scurta istorie modernă a ramelor electrice multiple produse în Softronic Craiova. Undeva acum 10 ani de zile în hala CMF (Confecții Metalice Feroviare) din Softronic Grup Craiova se realiza prima sudură și se punea primul șurub al unui nou proiect dezvoltat în Softronic și anume EMU 001.
DIVERSE ARTICOLE
DIVERSE ARTICOLE DIN LUMEA FEROVIARĂ ȘI NU NUMAI...
Dragi prieteni feroviari și nu numai, am reușit să analizăm pe repede înainte amenajarea interioară a ramelor electrice produse de Alstom și achiziționate de ARF (Autoritatea pentru Reformă Feroviară) iar concluziile sunt mai mult decât dezamăgitoare...
În octombrie 2022, analizam împreună și ajungeam la concluzia că doar 2 locomotive din piață se încadrează în caietul de sarcini realizat de ARF (Autoritatea pentru Reforma Feroviară) în cazul licitației de achiziție a 16 locomotive noi pentru România.
Nu credeam că voi apuca aceasta zi. În timp ce îmi pregăteam celebra cafea de dimineață cu migdale, primesc sms de la colegii redactori care au plecat fuga rapid pe teren, cu noaptea în cap, pentru a imortaliza strângerea ultimului SIRP (Șurub de Înaltă Rezistență Pretensionat) al unor proiecte demult așteptate de români în domeniul...
Prezentare Siemens Mobility & Astra Vagoane Arad cu a 3-a evoluție/generație de Astra Metropolitan
Pentru că am remarcat în ultima perioadă (să zicem) multe discuții contradictorii pe tema tramvaielor ce vin/au venit în București, astăzi venim cu un scurt istoric despre companiile Siemens/Astra și noul produs Astra Metropolitan.
Stăteam puțin și mă gândeam săptămâna asta că dacă în momentul ăsta (ipotetic vorbind), ar fi circulat deja trenurile de călători pe linia 102 București Progresul - Giurgiu, din Comana până la metrou la Eroii Revoluției (M2), legătură cu Piață Unirii/Victoriei în aproximativ 40 min, tren R1312 + tramvai 25, a 2-a linie de tramvai ca importan...
Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" - SA (Infrastructură) a intrat recent în posesia celui de-al 3-lea utilaj de sudat șine de cale ferată achiziționat de la Hiarom/Contrail. Noile utilaje de sudare prin inducție electromagnetică sunt vârful tehnologic din domeniul industriei generale și al căilor ferate.
Principalul obstacol între Sinaia și Pietroșița era Masivul Păduchiosu, iar Căile Ferate Române (CFR) au contractat compania germană Julius Berger în scopul realizării unui tunel în linie dreaptă, lung de 5.918 m, prin acest masiv. Termenul de predare către beneficiar era de 28 de luni.
În istoria sa recentă, Atelierele Grivița au mai scos câteva vagoane modernizare pe poarta fabricii pentru suedezii de la Snälltåget și germanii de la LOCOMORE, vagoane care astăzi fac serviciu comercial pe rute cum ar fi Stockholm (SE) - Berlin (D) sau Malmö (SE) - Hamburg (D) - Salsburg (A).