Update oficial Softronic Craiova: TransMontana 065 pentru DB Cargo & TransMontana 019 pentru LTE România

22.06.2022

Grupul DB Cargo Roamania își consolidează statulul de al 2-lea cel mai mare client Softronic după Green Cargo Suedia și achiziționează locomotivele TransMontana 065 și 066. Pe plan intern DB Cargo este cel mai mare client Softronic cu peste 20 locomotive noi achiziționate de la producătorul din Craiova.

Deutsche Bahn Cargo România, subsidiară celui mai mare transportator feroviar din Europa - DB Cargo AG - este prezentă pe piaţa locală din anul 2000, oferind pentru clienţi din diferite industrii, servicii de manevră şi transport marfă pe calea ferată, dar şi şcoli de calificare a personalului în domeniul feroviar.

DB Cargo România este al doilea cel mai mare operator feroviar privat din ţară. Printr-o flotă dispusă pe întreaga reţea feroviară din România, cu peste 60 de locomotive, aproximativ 3000 de vagoane şi cu peste 700 de angajaţi, sunt asigurate transporturi naţionale şi internaţionale de calitate, viabile economic, atente cu mediul înconjurător şi de încredere pentru clienţi.

LTE Logistics & Transport achiziționează de la Softronic Craiova locomotiva TransMontana 019, pentru cei care nu cunosc, TM 019 a fost locomotiva de autorizare a materialului rulant Softronic în Europa, ea a efectuat testele pentru autorizări în Bulgaria, Slovacia și cel mai important în Suedia care acum are în flota operatorului feroviar de stat un număr de 16 locomotive TM încadrate clasa MB și încă 6 contractate pentru livrare in 2023.

LTE deține acum 5 locomotive TransmMontana cu seriile 004, 019, 024, 029 și 030, care fac deja serviciul comercial de marfa in Romania, Bulgaria, Ungaria si Slovacia.

Sursă foto: Softronic Craiova
Text: România Feroviară