Update 28 linia 102: Cu o organizare de șantier impecabilă PORR Construct lucrează în Grădiștea la capacitate maximă 

01.07.2022

Dragi prieteni feroviari și nu numai se pare că trebuie să mărim din nou ritmul vizitelor pe linia 102, mai ales pe sectorul de linie Vidra - Comana, acolo unde datorită PORR Construct care numai cum știu ei au mai găsit încă o treaptă superioară în "cutia de viteze" a organizării de șantier pentru punctului de lucru din Grădiștea, astăzi avem deja 13 pile ale viaductului montate deja pe partea cu fosta gara Grădiștea!

În săptămâna 4-10 iulie fără probleme PORR Construct mai înalță încă 4 pile deasupra DN 5A, estimarea noastră ar fi că până la sfârșitul lunii iulie, toate pilele din Grădiștea vor fi montate după care se vor mută în Comana pentru realizarea culeelor de la podul feroviar care va traversa răul Neajlov. Pentru că vorbim de o cantitate mare de informații despre Comana și Vidra vom vorbi săptămâna viitoare.

Când credeam că PORR Construct nu mai au cu ce să ne surprindă, ce să credeți, au înălțat și primele 4 pile pe malul drept al răului Argeș, fotografia de mai sus am făcut-o să va presentam imaginea în ansamblu și anvergură lucrărilor din punctul de lucru Grădiștea. E posibil că numai aici să lucreze 200 de oameni în 2 schimburi pentru că muncă începe la 07:00 și se încheie la 22:00 în fiecare zi a săptămânii.

Și noile 'vedete' de pe linia 102, primele 4 pile de pe malul stâng al răului Argeș montate pe traseul vechi al caii ferate introduse în circulație în anul 1869, montate ușor în stânga pentru că întreg rambleul va fi construit de la zero conform standardelor din construcții din secolul XXI anul 2022.

Sursă foto & text: România Feroviară