Update 37 linia 102: Prezentare DEME Macarale și echipammente grele speciale pentru lucru la înălțime

12.12.2022

În momentul în care ai de construit un viaduct de 1.5 km nu ai de ales și trebuie să apelezi la specialiștii din domeniu. În ultima perioadaă șantierele au devenit adevărate laboratoare de precizie unde fiecare minut costă le fel ca publicitatea din pauza Super Bowl'ului NFL (USA).

Activitatea pe șantierul PORR Construct, sectorul Grădiștea, a ajuns la ritmul maxim posibil dat de condițiile specifice lansării unui viaduct peste râul Argeș și nu numai. Astăzi vorbim despre operațiuni de finețe și precizie la înălțimea de +30 metri și tonaje apropiate de greutatea unui tramvai Astra Metropolitan (așa că să fim în ton cu alte actualități ).

Compania DEME Macarale a fost și va rămâne un partener de nădejde pe sectorul Vidra-Grădiștea-Comana prin profesionalismul specific unei activități speciale, de nișă, lucrul la înălțime cu greutăți de ordinul a zecilor de tone!

Deme Macarale este o companie de familie care oferă servicii cu macarale, dispune de una dintre cele mai mari flote de macarale din România, fiind lider pe piața serviciilor cu macarale mobile și șenilate.

Peste 28 de ani de activitate, de la înființare, din 1991, Deme Macarale a crescut constant dintr-o mică companie locală de închirieri macarale din vestul României la un jucător puternic în acest sector, oferind servicii cu macarale unei palete largi de clienți, industrii,regiuni, în special în România, Ungaria, Bulgaria și Moldova.

Având ca principală preocupare, parteneriatul pe termen lung cu clienții lor, Deme Macarale au dezvoltat continuu filiale cum ar fi Deme Macarale Moldova, deschisă în 2013 precum și filiala din Serbia, Deme Kran, în 2017.

Flota companiei Deme Macarale este formată din mai mult de 72 de auto macarale și macarale șenilate până la o capacitate de ridicare de 750 tone precum și o mare varietate de camioane și remorci care sunt puse la dispoziția clienților funcție de cerințele de ridicare și transport. Diversitatea flotei companiei (automacarale, macarale șenilate și transport) îi permite să îndeplinească o gama variată de servicii tehnice de construcții și inginerie.

Macaralele Grove seria GMK6300L-1 sunt definiția macaralelor mobile cu o capacitate de ridicare de 300 tone, continuă cu succes tradiția începută de seria GMK6300L și oferă capacități mai bune de ridicare mai ales când brațul principal este extins la lungimea maximă de lucru.

Simbioza între motorul Mercedes și transmisia automata Allison și-a dovedit fiabilitatea și puterea, ansamblul automacara se poate deplasa fără efort pe aproape orice suprafață de rulare în special pe teren accidentat, oferind acces facil acolo unde este nevoie de echipament specializat de ridicare și nu orcine poate ajunge într-un timp atât de scurt.

După cum vedeți în imagini PORR Construct a ridicat majoritatea grinzilor pe malul drept al râului Argeș unde va fi construită noua gară Grădiștea. Se merge în paralel cu montarea predalelor iar noi anticipăm ca până la finalul anului viaductul să fie cu grinzile și predalele montate sus.


Sursă foto & Text: România Feroviară, Deme Macarale & Grove