Update 09 Grădiștea: PORR Construct a reușit să scoată toate șinele iar activitatea se mută treptat în/spre gara Comana, podul construit in anii 80' "se micșorează" de la o zi la alta

14.09.2021

Acum 2 luni de zile credeam că o prezentare la 2-3 săptămâni pe șantierul podului peste râul Argeș din localitatea Grădiștea sunt suficiente pentru a relata evoluția lucrărilor, acum am ajuns la concluzia că o vizită pe săptămână abia acoperă avansul lucrărilor și schimbările ireversibile ale peisajului în zonă, în sensul bun mult așteptat de 16 ani de zile.

Acum aproape 2 săptămâni când culeea și prima pilă de pe malul drept au făcut cunoștință cu puterea pickhamerelor, spuneam că pe vremea partidului în anii 80 s-a construit mult și prost, la prima vedere se pare că am avut dreptate, jumătate din structurile atacate de pickhamere au fost demolate deja și din păcate cantitatea de armătură(fier-beton) vizibilă este foarte mică, puteți vedea și dvs doar câteva "mustăți" atârnând din culee. Surpriza a fost când am văzut că și culeea de pe malul stâng a început să fie percutat în vederea demolării.

Tot într-un interval de aproximativ 2 săptămâni, PORR Construct a reușit să scoată toate șinele din Grădiștea și deja o parte din activitate au mutat-o la Comana, acolo unde au defrișat toată zona și au început să lucreze la demontarea liniei 3 directă (luăm în calcul și linia din "spatele" gării). Rămâne de văzut cum vor gestiona situația în viitor pentru că linia 3 directă la ieșirea din Comana spre Vlad Țepeș trece peste abătută pentru a continua drumul mai departe, la prima vedere nu există o linie directă propriu-zisă. Există posibilitatea să ne înșelăm dar vom vedea în timp cum evoluează lucrările.

Vă mulțumim tuturor pentru susținerea virtuală și chiar dacă uneori mai facem greșeli sau postăm prea des despre subiectul Grădiștea, suntem într-o continuă creștere, creștere care ne dă speranțe să continuăm și anul viitor pe partea de site. Timpul a dovedit că suntem singurul grup/site care nu caută scandal, nu denigrează și nu vânează clickuri cu titluri "boombastice" pentru a-și mări veniturile din publicitate, suntem aici în scop educativ (cum ne-au transmis via e-mail sau telefonic câțiva prieteni) și să prezentăm soluții/variante/ alternative prietenoase cu buzunarul călătorilor care aleg trenul ca mijloc de deplasare.

Sursă foto din Grădiștea: România Feroviară