Trenurile metropolitane pe ruta Bucuresti Nord - Aeroport Otopeni incep sa circule pline, Transferoviar Calatori intra pe o noua ruta

25.02.2022

Odata cu introducrera in programul de circulatie de catre Transferoviar Calatori al automotoarelor VT 643 pe ruta metropolitana Bucuresti Nord - Aeroport Otopeni, parca ti-e mai mare dragul sa faci o iesite scurta din capitala. Pentru prima oara(sau a 2-a) vedem in Romania material rulant feroviar folosit strict pe ruta pentru care a fost proiectat iar VT 643(TALbot LEichter Nahverkehrs-Triebwagen = tren metropolitan ușor) nu dezamageste, chiar incanta, sa ai 70 de locuri ocupate din 80 disponibile e o reusita a proiectului metropolitan Bucuresti Nord - Aeroport Otopeni.

Dupa ce am venit de la Ploiesti Sud pana in Bucuresti Nord, distanta si durata fiind la limita maxima la care aceste automotoare pot fi folosite, pe ruta Bucuresti Nord - Aeroport Otopeni sunt exact ce trebuie, interior curat, aerisit, luminos, personal impecabil si modalitati aproape infinite de a face plata legitimatiilor de calatorie in tren. Singura intrebare care ramane momentan fara raspuns este cum va asigura TFC mentenanta VT 643, vor face reviziile la timp, vor folosi consumabile de calitate? Ramane sa vedem in timp ce si cum!

Prima zi din primavara lui 2022 vine si cu o ruta noua la Transferoviar Calatori, din 01-03-2022 TFC introduce o pereche de trenuri pe Bucuresti - Brasov si retur, RE 10057 va pleca din Bucuresti Nord la 06:47 si ajunge la Brasov la 09:46 si RE 10056 pleaca din Brasov la 16:24 si ajunge in Bucuresti Nord la 19:14. Ambele trenuri au opriri in Peris, Crivina, Ploiesti Vest, Campina, Comarnic, Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal. RE 10057 va fi inca un test pentru Romania Feroviara pentru ca vrem sa vedem cum e cu un tren metropolitan la drum lung si mai ales cum urca la Predeal.

Pentru mai multe detalii despre primul drum cu VT 643 puteti accesa linkul de mai jos;

https://www.romaniaferoviara.com/l/primul-test-romania-feroviara-cu-bombardier-vt-643-de-la-transferoviar-calatori-re-10065-ploiesti-sud-bucuresti-nord/