Softronic Craiova livrează TransMontana 069 pentru Constantin Grup iar LTE Logistics & Transport și DB Cargo au locomotivele în fluxul de producție

28.12.2022

Sursa principală: https://www.softronic.ro/

CONSTANTIN GRUP a devenit oficial în septembrie 2022 al 11-lea client SOFTRONIC atunci când a semnat un contract pentru achiziționarea a 2+2 locomotive TransMontana v3.1. Prima locomotivă livrată și intrată săptămâna trecută în serviciul comercial pentru CONSTANTIN GRUP este TM 069.

Următoarea locomotivă produsă de SOFTRONIC pentru CONSTANTIN GRUP este programată pentru livrare în jumătatea anului 2023 (posibil TransMontana 074).

Menționăm faptul că numerele pot să difere cu câteva unități!

În cursul anului 2023 SOFTRONIC a planificat o producție de 11 locomotive TransMontana, 4 pentru Suedia și 7 pentru România!

Pentru SOFTRONIC Craiova, toți clienții sunt importanți și apreciați în egală măsură dar DB Cargo România (Deutsche Bahn Cargo Romania) se detașează intrând în altă ligă și achiziționează  încă 3 locomotive TransMontana la începutul anului 2023, ajungând astfel la un parc total al DB de 26 locomotive asincrone noi produse în SOFTRONIC .

Locomotivele TransMontana 070, 072 și 073 sunt achiziționate de DB Cargo România care astfel, își conzolidează astfel poziția de lider în piața OTF (Operatorilor de Transport Feroviar) privați de marfă din România, cu peste 65 de locomotive, aproximativ 3000 de vagoane şi cu peste 700 de angajaţi.

Sunt asigurate transporturi naţionale şi internaţionale de calitate, viabile economic, atente cu mediul înconjurător şi de încredere pentru clienţii beneficiari al serviciilor sale.

In august 2022 s-a semnat contractul-cadru* între LTE logistics & transport Austria și SOFTRONIC Craiova pentru achiziționarea a 5 locomotive TransMontana v3.2.

<< NOTĂ* = Contractul-cadru nu este un contract propriu-zis. Contractul-cadru ni-l putem imagina cel mai simplu ca fiind un "formular", care conține o serie de clauze standard și pe care părțile îl pot utiliza atunci când doresc să încheie un contract propriu-zis, fiind necesar doar ca acestea să îl completeze cu propriile date și eventualele clauze particulare. >>

https://www.avocatoo.ro/blog/ce-este-contractul-cadru-si-la-ce-te-ajuta

 

Cele 5 locomotive fac parte din noua versiune 3.2 care vor fi dotate și cu ETCS* furnizat de Thales Group cel mai probabil cea mai noua versiune de ETCS level 2 Baseline 3 SRS 3.4.0, locomotivele fiind autorizate TSI (Technical Specifications for Interoperability) la nivel european pentru remorcarea trenurilor de marfă cu V.max 120km/h.

<< NOTĂ* = ETCS este componenta centrală de semnalizare și control al trenurilor în ERTMS (European Rail Traffic Management System), Sistemul European de Management al Traficului Feroviar. ETCS calculează continuu o viteză maximă sigură pentru fiecare tren, cu semnalizare cabină pentru mecanic și sistemele de bord care preiau controlul în cazul în care viteza admisă este depășită. Pentru ETCS, echipamentele de cale și sistemele transportate de tren trebuie să fie standardizate în funcție de diferitele niveluri ETCS pentru fiecare țară/sistem feroviar în parte. >>

Pentru SOFTRONIC Craiova anul 2022 a fost un an foarte bun!

Au scos de pe linia de producție 10 locomotive TransMontana v3.1, United Railways Bulgaria și CONSTANTIN GRUP au devenit al 10-lea și respectiv al 11-lea client care utilizează locomotive produse în Craiova, iar LTE Logistics & Transport au semnat contractul-cadru pentru achiziționarea a 5 locomotive TransMontana v3.2, cea mai nouă versiune de locomotive dotate cu ETCS produs de Thales Group.

Surse foto + text: România Feroviară & SOFTRONIC Craiova

Sursa principală : https://www.softronic.ro/