Softronic Craiova continuă producția de locomotive pentru Green Cargo Suedia

01.07.2021

Softronic Craiova și-a impus standardele de calitate și de performanță în ultimii 5 ani, la care n-ar fi rău să aspire atât alte companii feroviare cât și beneficiarii acestora... Din păcate, normalitatea și excelența la români sunt încă niște insule izolate. Locomotivele LE-MA fabricate de Softronic Craiova sunt dotate cu cele mai noi și performante echipamente, îndeplinesc toate cerințele reglementărilor feroviare de interoperabilitate la nivel european și pot tracta trenuri grele de marfă în condițiile specifice climei nordice.

În perioada următorilor ani, până în 2030, Softronic Craiova va livra în Suedia pentru Green Cargo un număr de 100 locomotive electrice TransMontana. Noul contract de livrare este rezultatul satisfacției clientului suedez ca urmare a livrărilor din ultimii trei ani. Acordul cadru este o prelungire a contractului semnat în 24 iulie 2018 când au fost livrate primele 2 locomotive TransMontana în Suedia. Până în prezent Softronic Craiova a fabricat 13 locomotive pentru Green Cargo, TransMontana 055 a trecut cu succes testele realizate ieri pe distanța de 870km între Craiova-București - Constanța și retur.

Când locomotivele fabricate de Softronic Craiova cuceresc Suedia km cu km, ia naștere noul standard de eficientă feroviară în transportul laminatelor de oțel pe calea ferată din Suedia. Distanța de 860km dintre Lulea, localitatea unde se produc laminatele și Borlange, acolo unde se prelucrează și transformă în diferite produse oțelul brut, este parcursă zilnic de locomotivele TransMontana cu un jurnal de bord impecabil din 2018. Greutatea unui astfel de tren este în medie între 3.300t și 3.600t, viteză standard de deplasare este de 80km/h, câteodată ajunge și la 100km/h.

Sursă foto din gara Băneasa: Adrian F. Tuca