Softronic Craiova a introdus în circulație TransMontana 075 pentru Vest Trans Rail

27.09.2023

Sursă principală: >> https://www.softronic.ro/

Vest Trans Rail devenită în 2022 subsidiară Bulmarket Bulgaria în România, este un operator de transport feroviar cu capital privat mixt (Bulgaria & România). Compania este prezentă pe piața transportului feroviar din anul 2010 și urmează o traiectorie ascendentă încă de atunci, crescând an de an.

Transporturile efectuate se întind pe întreg teritoriul României și sunt diversificate, având clienți companii multinaționale și românești. Vest Trans Rail asigură disponibilitate, profesionalism și încredere în relația cu partenerii săi, atât pentru transporturi naționale, cât și internaționale, realizând transporturi pe infrastructura publică și privată din România.

Transporturile internaționale sunt efectuate în condiții optime, datorită colaborării cu operatorii feroviari din toată Europa și având la bază convenții de predare-primire pentru transporturi în stațiile feroviare de frontieră! 

Vest Trans Rail are convenții încheiate cu operatori din Ungaria (Rail Cargo Hungary, MMV Hungary, Gysev Cargo, Central European Railway Company, Floyd Budapest), Bulgaria (Bulmarket DM Bulgaria, BDZ Cargo, Bulgarian Railway Company) și Serbia (Serbian Railways  și SZDS).

Vest Trans Rail deține în momentul de față 4 locomotive TransMontana v3.1 autorizate NNTR la nivel local în Bulgaria și România, locomotivele au seriile: 480-054, 480-063, 480-064 și cea mai recentă 480-075.

Locomotivele asincrone Vest Trans Rail pot fi văzute aproape zi de zi pe rutele Curtici - Constanța Port și Craiova - Socola. Compania fiind într-o continuă expansiune are în plan să achiziționeze o a 5-a locomotivă TransMontana, cât de curând!

Surse foto: Matei Dragoș & Softronic Craiova.
Surse text: Vest Trans Rail &
Softronic Craiova & România Feroviară.