Sezonul estival pe litoral

16.04.2021

Pentru că ne place să privim către viitor și să evidențiem puținele lucruri bune care se mai întâmplă în sistemul feroviar din România, astăzi mergem la Mangalia în plin sezon estival 2021.

Dragi prieteni feroviari și nu numai, sezonul estival 2021 se anunță cel mai diversificat la capitolul OTF feroviari, tarife și alternative de a ajunge din țară la Mangalia și implicit în stațiunile de pe litoral din ultimii 8 ani de când încercăm să venim cu ceva diferit față de majoritatea grupurilor, forumurilor și presei de profil feroviar.

Pentru prima oară de când activează pe căile ferate din România, Transferoviar Călători va ajunge din 14 iunie cu un tren de la București la Constanța și alt tren de la Buzău-Medgidia-Constanța-Mangalia și retur. Undeva în luna iunie venim și cu rutele și programul definitiv de circulație al TFC.

Din 29 mai, mai târziu decât ne-au obișnuit până acum, Regio Călători vor trebui ca în 2021 să-și apere titluirile obținute pe România Feroviară în 2019 și 2020 ca cel mai fiabil OTF privat care ajunge la Mangalia. Garanția Regio Călători de a ajunge la destinație în Mangalia plecând din Brașov via Băneasa este de 100%, un jurnal de bord impecabil pentru primul OTF privat din România care a ajuns în sezonul estival la Mangalia.

Astra Transcarpatic nu a anunțat nimic încă legat de sezonul estival și Mangalia dar cele mai bune condiții de călătorie sunt indiscutabil în motoarele IC 2 produse în 2005-2013 de Ansaldo Breda. Anul trecut ATC a avut un sezon aproape perfect pe Mangalia, indiscutabil mai bun decât inconstantul 2019. În 2021 sperăm ca ATC să livreze măcar rezultatele de anul trecut, dacă nu...

Sursă foto în Mangalia: România Feroviară