Pregatirea șantierului de la Grădiștea avansează; primăria Comana ar trebui să speculeze momentul

27.07.2021
Așa cum am promis și cum mulți cunoașteți, eforturile noastre de prezentare a liniei 902 București Progresul - Giurgiu începute în anul 2014 în mediul on-line și presa internațională, astăzi venim cu un mic update la ce se întâmplă la Grădiștea.


După aproape o lună de zile, PORR Construct a reușit să degajeze șantierul de gunoaie și vegetație pe o distanță de 25 m de la axul căii ferate iar fundațiile clădirilor șantierului sunt turnate.

Săptămâna viitoare vom încerca să venim cu o imagine de ansamblu de pe malul celălalt și bineînțeles alte noutăți.

Comuna Comana nu duce lipsă de atracții turistice de vizitat în sezonul de primăvară-toamnă.

Parcul natural Comana, Delta Neajlovului, Mănăstirea Comana ridicată de Vlad Țepeș și nenumărate legende despre faimosul Domn al Țării Românești, sunt atracții care merită vizitate pentru o zi, sau de ce nu, un weekend întreg. Chiar dacă Comana nu duce lipsa de vizitatori mai ales vara, reintroducerea trenurilor în circulație din 2023 conform proiect, va suplimenta fluxul de vizitatori care vin deja pe cale rutieră.

La cât de aglomerat este acum în anumite zile, mulți vor renunta la mașini și vor alege trenul pentru că în situația asta trenul este, sau va fi, o variantă mult mai comodă și utilă față de transportul auto.

Primăria Comana ar trebui să speculeze momentul și să se gândească, pentru început, cum să obțină fonduri pentru o zonă de promenadă pe malul râului Neajlov de la Gara Comana până la Parcul de Aventură. Este o idee pentru facilitarea accesului oamenilor pe jos, cu bicicleta sau chiar trenulețul parcului de aventură fără a aglomera/deranja centrul comunei.

Sursa foto din Comana/Grădiștea: România Feroviară