RES 001 revine astăzi în circulație după ce a fost retras 2 zile pentru a primi motoare de tracțiune noi

05.03.2021

În 2014 alerga în teste la CTF Făurei cu 180km/h, 7 ani mai târziu nu se dezminte și se apropie de reperul celor 2 milioane de km parcurși pe Căile Ferate din România.

Cu o medie de 800km parcurși zilnic de când a intrat în serviciul comercial, RES 001 are toate șansele ca în Septembrie să atingă respectabila distanță menționată mai sus.

RES 001 revine astăzi în circulație după ce a fost retras 2 zile pentru a primi motoare de tracțiune noi, astfel se aliniază cu RES 002 și RES 003 având acum partea de rulare nouă, roți monobloc, transmisii, sisteme de frânare, motoare de tracțiune, amortizoare și alte consumabile schimbate conform programului de mentenanță. Softrans SRL devine astfel singurul OTF de călători din România care are toată flota de material rulant aptă conform proiect pentru circulația cu V.max 160km/h. În mai puțin de 2 luni de zile Softrans SRL intră cu toate trenurile pe Constanța iar prețul actual de 34lei pentru o călătorie, față de 55lei cât a fost anul trecut, face pentru prima oară trenul mai rentabil spre litoral pentru 2 persoane decât mașina personală.Deja pe Craiova-București Nord prețul unei călătorii este de 34lei iarBucurești Nord-Brașov este de 29lei. Prețurile sunt valabile pentru o singură călătorie pe sens la preț întreg.

Sursă foto în Gara de Nord: România Feroviară