Prezentare utilaj de sudură prin inducție Hiarom/Contrail al CFR Infrastructură

31.01.2023

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" - SA (Infrastructură) a intrat recent în posesia celui de-al 3-lea utilaj de sudat șine de cale ferată achiziționat de la Hiarom/Contrail. Noile utilaje de sudare prin inducție electromagnetică sunt vârful tehnologic din domeniul industriei generale și al căilor ferate.

Sudarea longitudinală prin inducție electromagnetică este un procedeu ultra-eficient, fiabil, cu randament ridicat și cel mai important, cu cel mai mic consum de energie dintre toate procedeele de sudare aplicate astăzi în orice industrie.

În situația prezentată acum instalația de sudat este montată pe un camion care poate rula atât pe șosea câ şi pe calea ferată, îmbunătățind astfel timpii de reacție pentru intervenții. Procesul de sudare prin inducție electromagnetică este cel mai eficient iar viteza și precizia îl fac ideal pentru sudarea longitudinală a cupoanelor de șină.

Pentru a înțelege cum funcționează, peste cupoanele de șină este coborâtă o bobină de inducție la viteză mare care încălzește precis și rapid suprafața destinată sudării, întreaga operațiune nu durează mai mult de 3 minute, mult mai rapid decât sudarea prin aluminotermie (thermit); despre sudarea clasică nici nu are rost să pomenim pentru că nu se aplică aici.

Sursă foto & text: România Feroviară