Express Service-Bulgarian Locomotives dau dovadă de o transparență iesita din comun

20.01.2021

Express Service-Bulgarian Locomotives dau dovadă de o transparență iesita din comun și vor să demonteze public mitul "afară e vopsit gardul și înăuntru e leopardul", făcând publice primele poze cu repararea/modernizarea unei locomotive diesel-electrice pentru cale ferată îngustă serie 77-002 construită de Faur în România sub licență.

Încă odată Bulgaria este înaintea României datorită Express Service care vrea să arate tuturor, că nu doar vopsesc frumos la exterior ci și repară/modernizează locomotive.

Fiind vorba de o achiziție publică, prețul total este undeva la 1mil euro pentru toată lucrarea. Se pare că și în Bulgaria există reparatori neserioși și ES îi provoacă să publice imagini asemănătoare pe pe fluxul de reparații al locomotivelor.

În România nici vorba de așa transparență pentru că niciodată nu am văzut poze cu locomotive aflate în curs de reparații sau modernizări la Reloc, VFU Pașcani, EuroEst, etc.

Am văzut pe România Feroviară cum este fabricat la Softronic materialul rulant nou pentru export, nu am văzut niciodată cum decurge o modernizare cap-coadă pentru o locomotivă. Datorită Express Service avem acum ocazia să vedem deoarece au promis poze cu toate etapele de pe fluxul tehnologic. Rămâne să vedem dacă este vorba de o reparație amănunțită sau chiar o modernizare, Google translate nu prea ajută când e vorba de detalii de finețe.

Sursă foto din Bulgaria: Express Service.