Electroputere VFU Pașcani reintroduce în circulație automotorul Siemens SR 20-D 2048

20.06.2024

Dragi prieteni feroviari și nu numai, Electroputere VFU Pașcani a scos pe poarta fabricii al 19-lea automotor Siemens SR 20-D, trecut prin revizia capitală tip R9 pentru SNTFC CFR Călători. Automotorul 2048 a avut o soartă mai nefericită și revine în circulație după o pauză de 14 ani datorită oamenilor din Electroputere VFU Pașcani.

Automotorul 2048 a fost reactivat cu mari eforturi în condițiile în care a avut piese lipsa, electronice care nu se mai fabrică și alte subsisteme care astăzi nu se mai produc în varianta originală. Automotorul a aparținut de depoul Cluj dar acum va ajunge în capitală.

Orice automotor reactivat și introdus în circulație este mai mult decât binevenit pentru că Linia 102 CFR Progresul - Giurgiu (monitorizată și susținută de echipa România Feroviară) se bucură de un succes pe care nici noi nu l-am anticipat, există posibilitatea că 2048 aici să între ca dublare pentru R 9705 - R9710 care în weekend deja circulă peste capacitate.

Mai jos aveți o prezentare scurtă (vezi video Youtube) a automotorului Nr. 2048, prezentare în care se vede că este varianta "de protocol" care are fotolii pentru 72 de locuri. 

Observați și dumneavoastră, stimați cititori, starea imaculată în care se prezintă acum Siemens Desiro 2048!

Mulțumim pentru efort și implicare, Electroputere VFU Pașcani !

Sursă foto & video: Ing. Mihai Tudosa
Sursă Text: România Feroviară