Electroputere VFU Pașcani continuă în prag de sărbători reparațiile R9 pentru automotoarele Siemens SR 20-D

21.12.2023

Până acum 12 automotoare Siemens SR 20-D Desiro, din contractul de 50, au fost reparate în anul 2023 de către Electroputere VFU Pașcani. Al doisprezecelea, DESIRO 2091, aparținând Depoului de Automotoare București, a fost surprins de ing. Mihai Tudosă în zona Stolniceni-Prăjescu, Iași, efectuând teste de parcurs pe rețeaua CFR între Bacău și Pașcani.

Trebuie ținut cont de faptul că implicarea personalului pentru acest proiect este un exemplu de urmat, multe dintre "săgețile albastre", dacă nu chiar majoritatea automotoarelor tip Siemens SR 20-D au ajuns la Electroputere VFU Pașcani din parcul rece al OTF-ului de stat. Asta înseamnă automotoare retrase de ceva timp (2-10 ani): nefuncționale, incomplete, geamuri frontale și laterale sparte/lipsă, accidentate/lovite sau lipsă echipamente!

Cu toate aceste inconveniente majore, echipa de la Electroputere VFU Pașcani reușește, cu zile și cu nopți, uneori cu nopți și zile, să readucă în circulație automotoare proiectate și fabricate de Siemens acum 2-3 decenii!

Din păcate, momentan nu există și un program de mentenanță periodică al acestor automotoare realizat tot în VFU Pașcani, așa cum e normal într-o țară civilizată...iar asta...e mare păcat!

România Feroviară recomandă Ministerului Ttransporturilor / CFR Călători implementarea unui astfel de program de mentenanță periodică, fiindcă în Electroputere VFU Pașcani încă mai există oamenii (o resursă inestimabilă), echipamentele și sculele / mașinile necesare reparațiilor și menținerii în circulație ale acestor automotoare pe căile ferate din România!

Adică serios, uitați și voi cât de bine arată după reparații, aproape ca nou !

Felicitări, vouă, dragi oameni din Electroputere VFU Pascani !

Sursă foto: Ing Mihai Tudosă
Sursă text: România Feroviară / Ing. Mihai Tudosă / Facebook