După ce a fost vandalizat noaptea în depoul Alexandria, V3A 4014 a revenit în traseu după 3 săptămâni

11.02.2022

Tramvaiul V3A-93-CH-PPC #4014, primul tramvai realizat în noua schemă de vopsire a STB SA, a revenit pe traseu pe linia 41, după câteva săptămâni de absență. Acesta a fost vandalizat de așa numiții "artiști urbani" care desenează cu grafitti, mai pe scurt vandalizează, constant, mijloacele de transport în comun din capitală. Aceștia profită de lipsurile de pază în special de la Metrorex, CFR Călători și STB SA, pătrunzând în depouri, în special noaptea, pentru a vandaliza mijloacele de transport, fiind vizate în special cele nou ieșite din fabrică sau revopsite recent.

Astfel, 4014 a fost reabilitat în cadrul vopsitoriei de la URAC, uzina care se ocupă cu modernizarea și întreținerea parcului de tramvaie al STB SA, operațiunea fiind realizată cu implicarea echipei care lucrează la proiectul de reparație capitală cu remodernizare a tramvaielor CH PPC.

Tramvaiul a fost curățat și revopsit în zona neagră pentru a fi adus la starea inițială, urmele desenelor realizate pe jumătatea stângă a vagonului fiind eliminate complet. Curățarea a fost una facilă datorită vopselei Antigrafitti Chimtitan (Email 351 AG) și a soluției speciale pentru curățarea acestui tip de vopsea, tot de la Chimtitan. În același timp, în URAC se lucrează la continuarea proiectului, urmând ca vagonul V3A PPC #224, al doilea în nouă schemă a STB SA, să revină în traseu din luna martie.

Sursa text: Mobilitate.eu -> https://mobilitate.eu/4014-revine-stb/
Sursa foto: România Feroviară