Constantin Grup investește în noi locomotive Softronic TransMontana v3.2

13.03.2024

Constantin Grup a fost înființată în anul 1992, de la data înființării sale, operatorul feroviar are ca principal obiect de activitate atât repararea și întreținerea de locomotive, cât și închirierile de material rulant. 

Reparațiile acoperă toată gama de locomotive: începând cu locomotivele diesel hidraulice, diesel electrice și terminând cu cele electrice de 3400 kW și 5100 kW. Închirierile de material rulant sunt destinate spațiului delimitat de parteneriatul stabilit în Ungaria - România - Bulgaria - Serbia.

În ceea ce privește activitatea de exploatare, în anul 2004, CONSTANTIN GRUP obține licența de operator manevră feroviară, iar în anul imediat următor, 2005, obține și licența de transportator feroviar.

Activitatea firmei s-a dezvoltat de la an la an, reușindu-se creșterea continuă a cifrei de afaceri, ocupând astfel un loc important pe piața reparațiilor de locomotive, a închirierilor de material rulant, a manevrei și a transportului feroviar de marfa.

Constantin Grup, a devenit oficial client Softronic în septembrie 2022, atunci când a semnat un contract pentru achiziționarea a 2+2 locomotive TransMontana v3.2. Prima locomotivă livrată și intrată în serviciul comercial pentru operator este TM 069. Următoarea locomotivă produsă  pentru Constantin Grup a fost livrată la jumătatea anului 2023 și vorbim despre TransMontana 074.

Astăzi Constantin Grup mai adaugă în parcul său încă 2 locomotive Transmontana v3.2 produse în Softronic, respectiv TM 083 si TM 084, care se alatura parcului actual, împreună cu TM 069 și TM 074. Toate cele 4 locomotive vor fi utilizate de Constantin Grup pe teritoriul României și al Ungariei.

Astfel, Constantin Grup surprinde plăcut la capitolul investiții în material rulant de tracțiune electrica nou, la care se va adauga achiziția TransMontanei 089, care va intra în serviciul comercial de marfă undeva prin noiembrie anul curent.

Surse foto & text: Softronic Craiova & România Feroviară