Constantin Grup achiziționează 2 locomotive TransMontana v3.1 și devine al 11-lea client Softronic

09.09.2022

Constantin Grup achiziționează de la Softronic Craiova locomotivele TransMontana 069 și 075

Știre inițială: >> https://www.softronic.ro/


CONSTANTIN GRUP, cu sediul în Str. Preciziei nr. 24, sector 6, complex WEST GATE BUSINESS PARK, clădirea H5, parter, a fost înființată în anul 1992. De la data înființării sale, CONSTANTIN GRUP are ca principal obiect de activitate atât repararea și întreținerea de locomotive cât și închirierile de material rulant. Reparațiile acoperă toată gama de locomotive, începând cu locomotivele diesel hidraulice, diesel electrice și terminând cu cele electrice de 3400 kW și 5100 kW.


Închirierile de material rulant sunt destinate spațiului delimitat de parteneriatul stabilit în
Ungaria - România - Bulgaria - Serbia. Societatea a deținut până în 2016 autorizații de furnizor feroviar, agremente și omologari tehnice emise de AFER-ASFR, pentru repararea și întreținerea locomotivelor, iar începând cu anul 2016, CONSTANTIN GRUP a fost autorizată ca ENTITATE CERTIFICATĂ RESPONSABILĂ CU ÎNTREȚINEREA, pe scurt entitatea ERI pentru locomotive, devenind întreprindere feroviară, deținător, furnizor întreținere.


În ceea ce privește activitatea de exploatare, în anul 2004, CONSTANTIN GRUP obține licență de operator manevră feroviară, iar imediat anul următor 2005, obține și licență de transportator feroviar. Activitatea firmei s-a dezvoltat an de an, reușindu-se creșterea continuă a cifrei de afaceri, ocupând un loc important pe piața reparațiilor de locomotive, inchirierilor de material rulant, manevrei și transportului feroviar.


În prezent CONSTANTIN GRUP deține Certificat Unic de Siguranță la Licență de transport,
acoperind astfel accesul pe infrastructură feroviară în 195 secții de circulație și 217 zone de manevră (linii ferate industriale). Societatea are un parc activ format din 78 locomotive de toate tipurile, la care se vor adaugă în curând alte 2 locomotive electrice de tip LEMA, achiziționate de la Softronic Craiova. Locomotivele sunt destinate utilizării pe teritoriul României, urmând ca în foarte scurt timp acestea să fie autorizate și pentru utilizarea pe teritoriul Ungariei.


Sursa foto & text: Softronic Craiova