Caromet Caransebeș revine în peisajul feroviar din România datorită Softronic Grup Craiova

21.08.2023

Datorită SOFTRONIC Grup Craiova cei de la Caromet Caransebeș au parte de o revenire destul de interesantă în peisajul feroviar din România! Locomotivele TransMontana din Suedia și ale celorlalți operatori și viitori clienți SOFTRONIC remorcheaza milioane de tone de marfă anual în (aproape) întreaga Europă cu osii monobloc produse noi sau rectificate/recondiționate în Caransebeș!

Pe lângă producția de locomotive care în 2024 va ajunge la 12 locomotive noi fabricate în SOFTRONIC, producătorul craiovean de material rulant feroviar realizează și operațiuni de RR (reparaţie periodică a vehiculului, procesele tehnologice cu ridicarea de pe osii/boghiuri), de aici numărul de osii echipate cu roți monobloc conform ERA (TSI) poate depăși 100 osii/an.

Caromet Caransebeș asigură și fluxul de producție/rectificare osii monobloc pentru cele 3 EMU Softronic Hyperion produse între anii 2013-2019. În aprilie 2023 SOFTRONIC Craiova și Caromet Caransebeș au semnat un contract cadru pe 10 ani pentru livrarea osiilor necesare locomotivelor produse la Craiova.

Surse foto: Caromet Caransebeș & Softronic
Sursă text: România Feroviară