Astra Arad trimite în probe la Oradea primul tramvai din seria Autentic

05.08.2021

Compania românească Astra Arad deținută de omul de afaceri Valer Blidar, a adus zilele trecute modelul de tramvai "Autentic", cel mai nou produs al companiei în probe la Oradea.

Momentan nu știm dacă sunt probe de traseu în vederea unei viitoare achiziții dar cel mai probabil au legătură și cu câteva participări la licitații (ex: Cluj / Sofia) unde Astra a pierdut chiar dacă modelul Autentic era cu 150.000 euro mai ieftin decât concurența pentru ca un criteriu era să dovedească că tramvaiul circulă fizic într-un oraș.

Dacă modelul Astra Imperio este rezlizat în colaborare cu Siemens, peste 50% din echipamente fiind importate din Germania sau produse la Arad sub licență, modelul Autentic este gândit, proiectat și fabricat la Astra Arad. Aproape 90% din tramvaiul Autentic este produs în România, la interior podeaua este coborâtă, integral, pe toată lungimea tramvaiului, instalația de climatizare este de ultimă generație și există display-uri mari pe care informațiile pot fi citite cu ușurință de către pasageri în timp real.

Sursă foto din Oradea: Andrei Barza