TransMontana 480 066-6 așteaptă hârtiile de la AFER pentru a intra în serviciul comercial pentru DB Cargo România

24.08.2022

Deutsche Bahn Cargo România, subsidiară celui mai mare transportator feroviar din Europa - DB Cargo AG - este prezentă pe piaţa locală din anul 2000, oferind pentru clienţi din diferite industrii, servicii de manevră şi transport marfă pe calea ferată, dar şi şcoli de calificare a personalului în domeniul feroviar.

DB Cargo România este al doilea cel mai mare operator feroviar privat din ţară. Printr-o flotă dispusă pe întreaga reţea feroviară din România, cu peste 60 de locomotive, aproximativ 3000 de vagoane şi cu peste 700 de angajaţi, sunt asigurate transporturi naţionale şi internaţionale de calitate, viabile economic, atente cu mediul înconjurător şi de încredere pentru clienţi.

DB Cargo România își consolidează poziția de cel mai important client Softronic pentru locomotivele TransMontana pe piața OTF privați de marfă din România, achiziționând unitățile 065 & 066, cele mai recente produse în materie de material rulant asincron de tracțiune ale producătorului din Craiova.

Europa de Sud-Est este una dintre piețele europene în creștere. În baza acestei dezvoltări, multe companii internaționale cum sunt cele din industria auto, produse agricole, îngrășăminte și produse chimice, materiale de construcții, materiale feroase și-au stabilit unități de producție în această zonă apelând din ce în ce mai des la transportul de marfă pe calea ferată.

DB Cargo - numărul unu european în transportul de marfă și cel mai mare operator ca volume transportate în Europa, DB Cargo AG - este prezentă pe piaţa locală din anul 2000 și crește exponențial adaptându-se în fiecare an la cerințele pieței cu noi achiziții de locomotive asincrone de producție autohtonă fabricate in Softronic Craiova România.

Sursa foto & text: Romania Feroviara & Softronic Craiova