TransMontana 064(Giurgiu) a intrat în serviciul comercial pentru United Railways

18.07.2022

După ce a terminat testele și reglajele finale în Softronic, Bulmarket Bulgaria s-a mișcat mai repede cu actele și înmatriculările pentru TransMontana 064 și deja vedem locomotiva în linie curentă în drum spre primul tren format din cisterne sau containere, de pe teritoriul României din inventarul United Railways. Trenurile de marfă remorcate de locomotivele TransMontana 063 și 064 vor pendula aproape zilnic pe relația Curtici Fr - Giurgiu Fr, momentan doar pe teritoriul României dar în viitorul apropiat vor presta pe relația Ungaria - România - Bulgaria.

Bulmarket a fost înființată în 1996 și a primit licență de transport feroviar de marfă în Bulgaria în anul 2005, devenind astfel prima companie privată de transport marfă din Bulgaria. În 2020 obține licența de transport mixt marfă și călători în România prin United Railways fiind înregistrați la AFER cu 4 trase de transport marfă și 5 de călători.

Sectorul principal de activitate al Bulmarket este producția și distribuția de produse petroliere și combustibili alternativi tip biocombustibil și GPL. GPL-ul are diferite apcatii cum ar fi: GPL auto, GPL aragaz, GPL încălzire și GPL industrial. Compania deține în momentul de față o flotă de aproximativ 30 de locomotive și 700 de vagoane în inventarul propriu sau închiriate.

Sursă foto cu acord de utilizare: Trenuri România