DB Cargo România achiziționează de la Softronic Craiova 3 locomotive TransMontana v 3.1

20.02.2023
Sursă inițială articol:  https://www.softronic.ro/


Grupul DB Cargo Roamania își consolidează statulul de cel mai important client Softronic din România, și achiziționează locomotivele TransMontana (070, 072 și 073). Astfel, DB Cargo ajunge astfel la un parc de 24 locomotive noi achiziționate în aproximativ 10 ani de la producătorul Softronic Craiova.

Deutsche Bahn Cargo România, subsidiară a celui mai mare transportator feroviar din Europa - DB Cargo AG - este prezentă pe piaţa locală încă din anul 2000, oferind pentru clienţi din diferite industrii, servicii de manevră şi transport marfă pe calea ferată, dar şi şcoli de calificare al personalului în domeniul feroviar.

DB Cargo România este al doilea cel mai mare operator feroviar privat din ţară.

Printr-o flotă dispusă pe întreaga reţea feroviară din România, cu peste 67 de locomotive, aproximativ 3800 de vagoane şi cu peste 700 de angajaţi, sunt asigurate transporturi naţionale şi internaţionale de calitate, viabile economic, atente cu mediul înconjurător şi de încredere pentru clienţi.

Astăzi DB Cargo România achiziționează din Softronic Craiova locomotivele TransMontana 480-070, 480-072 și 480-073. Nu este prima comandă de la DB Cargo când au achiziționat 3 locomotive noi din Softronic dar este prima oară când reușim să le ținem în Softronic și să realizăm câteva cadre unice de prezentare.

Softronic Grup Craiova se extinde

După cum vedeți și în imaginile din drona prezentate pe România Feroviară, Softronic Craiova se extinde. Datorită creșterii capacității de producție la 11 locomotive în 2023 și 12 locomotive în 2024, Softronic mai construiește încă o hală și o linie de cale ferată care vin la pachet cu electrificarea traseului Cernele - Softronic.

În viitorul apropiat Softronic va avea pe lângă actuala hală extinsă CMF (Confecții Metalice Feroviare) și hala asamblări finale, vom avea o linie de acces și o hală nouă exclusiv pentru remizare EMU și efectuări revizii și reparații tip RR, astfel producția de locomotive nu va mai fi încurcată de alte operațiuni consumatoare de timp, spațiu și resurse.

Sursă foto: Softronic Craiova & DB Cargo România
Sursă parțial text: Softronic Craiova & DB Cargo România