Cel mai aglomerat sezon estival din istoria gării Mangalia a început cu o prestație mai mult decât decentă pentru CFR Călători

05.05.2022

Dacă în ultimii 2 ani ne-am agățat sănătatea mintală de începerea sezonului estival din cauze bine știute, mai mult că niciodată, așa cum șade bine pentru România Feroviară vineri seară ne-am încropit în viteză 2 bagaje ultra light și am pornit motoarele spre Mangalia în interes mai mult de muncă decât de distracție.

Undeva pe la orele 21:45 cu o prestanța ca la carte IR 1681 oprește la peronul liniei 1 în Gara Mangalia, întârzierea nu se pune, problemele de orice natură ale OTF de stat sunt pentru moment iertate și uitate, Mangalia pur și simplu deschide sezonul estival printr-o explozie de tinerețe și viață. Ce mai contează că CFR Călători a avut doar 3 trenuri directe între București și Mangalia, atmosfera din acel moment era ceva normal, de bun simt, ceva ce așteptam de atat de mult timp.

Foarte puținul timp liber în care am putut să ne aruncăm privirile spre M800 ne-a transmis o imagine apropiată timid de decență, o decență cu aproximativ 12 trenuri pe sens ale CFR Călători, vagoane au avut mai multe decât încercasem să anticipăm, dacă au fost suficiente sau nu, nu avem de unde să știm, numai cei care au mers cu trenul ne pot lămuri în privința asta.

Minivacanța de 1 Mai 2022 a fost super faină iar dacă tendința se propagă și în perioada de vârf a sezonului estival, nu vom avea de ales decât să dormim în gara pentru a nu rata noaptea "Persiedelor Feroviare", zilele de 14-15-16 August. Atunci orice se poate intrampla la capitolul trenuri, OTF de stat sau privați aruncă totul în lupta și apar situații în care să pot poză și filma cadre unice cu trenuri de călători care poate nu se vor mai repetă niciodată. Ne schimbăm greu în bine dar nu renunțăm, Constanța - Mangalia să ne surprinzi plăcut în 2022 așa cum nu ai făcut-o niciodată până acum.

Sursă foto din Mangalia/Haltă Pescăruș: România Feroviară