Bulmarket/United Railways din Bulgaria devine al 9-lea client Softronic și achiziționează 2 locomotive TransMontana care vor fi livrate în cursul anului 2022

22.11.2021

Compania de transport Bulmarket din Bulgaria a semnat vineri un contract cu producătorul Softronic Craiova pentru achiziționarea a 2 locomotive noi TransMontana. Sunt primele locomotive produse la Softronic pentru piața din Bulgaria și vor opera în România la subsidiara Bulmarket - United Railways. Cele două locomotive vor purta numele Ruse și Gurghevo, prilej cu care proprietarii sunt martorii prieteniei fructuoase de lungă durată dintre cele două orașe de frontieră ale Bulgariei și României. United Railways care va opera cele 2 locomotive în România are acționariat majoritar 65% din Bulgaria și 35% din România.

Bulmarket a fost înființată în 1996 și a primit licență de transport feroviar de marfă în Bulgaria în anul 2005, devenind astfel prima companie privată de transport marfă din Bulgaria. În 2020 obține licența de transport mixt marfă și călători în România prin United Railways fiind înregistrați la AFER cu 4 trase de transport marfă și 5 de călători. Sectorul principal de activitate al Bulmarket este producția și distribuția de produse petroliere și combustibili alternativi tip biocombustibil și GPL. GPL-ul are diferite apcatii cum ar fi: GPL auto, GPL aragaz, GPL încălzire și GPL industrial. Compania deține în momentul de față o flotă de aproximativ 30 de locomotive și 700 de vagoane în inventarul propriu sau închiriate.

Sursa foto din Ruse: Bulmarket